Hoe ga ik te werk

Na aanmelding stuur ik een formulier toe met een vragenlijst. Ik maak een afspraak voor een intake gesprek met de ouders/verzorgers. Hierbij bespreken we de klacht van het kind en de ervaringen van de ouders hieromtrent. Daarna maken we een afspraak voor 5 sessies met het kind. Hierin onderzoek ik hoe het kind in elkaar zit en hoe het kind met zijn of haar klacht omgaat. Vervolgens maak ik weer een afspraak met de ouders om het verdere verloop van de behandeling te bespreken.
Alles wat het kind in de therapieruimte vertelt is vertrouwelijk voor het kind. Ik vertel wel aan de ouders hoe het proces verloopt.

Het kind is uniek en geeft op zijn eigen manier aan hoe het geholpen wil worden. Hierbij maak ik gebruik van de volgende interventies:

  • Werken met visualisaties, metaforen, sprookjes, therapeutisch spel. Ik maak gebruik van allerlei soorten speelgoed, die bij de belevingswereld van het kind passen.
  • Suggestie therapie
  • Imaginatietechnieken, waarbij het kind actief of passief veranderingen aan kan brengen in zijn of haar binnenwereld

Het kind is op bewust en onbewust niveau bezig.

Zoals ik al eerder vermeldde weet het kind wat hij nodig heeft. Daarbij ben ik, als kindertherapeut, een instrument voor het kind dat hij in kan zetten om zijn doel te bereiken.