Wie ben ik

Ik ben Mieke de Beer, getrouwd en heb twee kinderen. Ik werk sinds 1996 als kinderverpleegkundige en in juni 2008 heb ik de vier jarige opleiding tot Integratief Kindertherapeute aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam succesvol afgerond.
Kindertherapie praktijk Het Vrijekind
Ik vind het een uitdaging om samen met het kind te zoeken naar oplossingen voor zijn of haar probleem.
Als therapeut ga ik met een open, niet oordelende, respectvolle en empathische houding contact maken met het kind en ik kijk hoe het kind in elkaar zit. Daarbij vind ik het belangrijk om het kind zijn eigen kwaliteiten naar boven te laten halen en hem of haar daarin ook aan te moedigen.
Daarbij ben ik, als therapeut, een instrument voor het kind dat hij in kan zetten om zijn of haar doel te bereiken. Ik ben rustig en kan goed luisteren, een kind mag bij mij zijn wie hij is. De meeste kinderen voelen zich gauw op hun gemak bij mij.